10 februari 2023

5 daagse Reis

                 KBO Wilbertoord -Mill- Langenboom-Gassel

              5- daagse reis Assen 29 mei tot en met 2 juni 2023

Tijdens deze mooie 5 daagse reis naar de provincie Drenthe willen wij u graag kennis laten maken met niet alleen Drenthe maar ook de provincies in de directe omgeving.

Als uitgangspunt hebben we hotel de Bonte Wever in Assen waar we zullen worden ontvangen op basis van een All-Inclusive arrangement. Vanaf de lunch op de eerste tot en met het diner op de laatste dag is het programma volledig voor u verzorgd met een lunch in het hotel of u kunt op andere dagen uw eigen lunchpakket samenstellen aan het ontbijt. Ook de drankjes en koffie en thee zijn in de prijs inbegrepen.

Tijdens ons verblijf in het hotel kunt u volop genieten van de faciliteiten van het hotel zoals het zwembad, de sauna, fitness en de bowlingbanen.

Uiteraard hebben we tijdens deze reis ook een leuk excursieprogramma voor u samengesteld.

Dag 1

Nadat we u op hebben gehaald vanuit de opstapplaatsen vertrekken we in de richting van de provincie Drenthe. Onderweg maken we een stop Luttelgeest waar we een bezoek gaan brengen aan de prachtige Orchideënhoeve.

Na het bezoek aan deze prachtige kassen vervolgen we onze reis naar ons hotel in Assen. Nadat we zijn ingecheckt gaan we aan tafel voor een heerlijk dinerbuffet.

Dag 2

Vandaag gaan we een leuke tocht maken richting een mooi stukje natuur in Nederland. Na het ontbijt rijden we via een leuke route naar Giethoorn waar we in de loop van de ochtend arriveren. Onze chauffeur laat de groep in het centrum van het dorp uitstappen waarna ieder zijn eigen weg kan gaan. Heerlijk even door het dorp wandelen, het museum bezoeken en lekker een kopje koffie drinken op een terrasje. In de middag rijden we naar Ossenzijl waar we een rondvaart gaan maken door het natuurgebied de Weerribben.

Dag 3

In de ochtend doen we het rustig aan zodat u de tijd heeft om te genieten van de faciliteiten van ons hotel. Na de lunch vertrekken we voor een bezoek aan de bekende Drentse Hunebedden. We doen dit vandaag bij het Nationaal  Hunebed centrum in Borger. Na dit interessante bezoek rijden we naar het plaatsje Orvelte wat gezien mag worden als een groot openluchtmuseum. Hier heeft u de tijd om rond te gaan kijken.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Marwijksoord waar we een bezoek gaan brengen aan het fruitbedrijf, pluktuin en imkerij van de familie Goense. We worden hier ontvangen met een kopje koffie of thee waarna we een leuke uitleg krijgen over het fruitbedrijf. We maken een korte tour met de pluktrein over het terrein waarna we deel zullen gaan nemen aan een proeverij waarbij de diverse vruchtensappen en wijnen van het fruitbedrijf aan bod zullen komen.

Na deze leuke excursie rijden we verder richting de vestingstad Bourtange waar we een kijkje gaan nemen.

We beginnen ons bezoek met een korte rondleiding waarna u zelf de vesting kunt gaan bezoeken. Tegen het einde van de middag rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 5

Helaas alweer de hoogste tijd om afscheid te nemen van ons hotel en te beginnen aan de terugreis. Uiteraard maken we er vandaag ook nog een leuke reisdag van. Na het ontbijt staat de touringcar weer gereed om de koffers in te gaan laden. Als alle bagage eenmaal in de touringcar ligt vertrekken we richting Schoonoord waar we een bezoek gaan brengen aan het museum van Ellert en Brammert. In dit prachtige openluchtmuseum gaat u een eeuw terug in de tijd. Gewoon heerlijk rondkijken.

Halverwege de middag verlaten we het museum weer en rijden terug naar Brabant. Uiteraard onderbreken we de terugreis nog voor en goed verzorgd 3-gangen diner.

De prijs voor deze reis bedraagt € 552,50 per persoon bij een minimale bezetting van 35 personen.

Toeslag 1 persoonskamer bedraagt € 155,00

Inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • 4 hotelovernachtingen op basis van All-inclusive.
  • Genoemde excursies
  • Genoemde entrees
  • Afscheidsdiner op de terugreis
  • 1 vast aanspreekpunt bij boeking
  • Kosten SGR, ANVR

Niet inbegrepen:

  • Uitgaves van persoonlijke aard
  • Reis en of annuleringsverzekering (deze is bij boeking wel bij te boeken)

Aanmelden voor  16 maart .    Ook niet leden zijn welkom .

Contact persoon  KBO Wilbertoord  tel:0651644441.