16 februari 2024

Vijfdaagse reis Thüringen

5 dagen Thüringen Duitsland light all-inclusive

Maandag 24 juni tot vrijdag 28 Juni  € 439,-

Inbegrepen

Koffie of thee bij vertrek

  • 4 overnachtingen in het 3* Ferien Hotel Rennsteigblick in Finsterbergen
  • 4x ontbijtbuffet
  • 4x dinerbuffet
  • Wifi in het hotel
  • Genoemde excursies, exclusief entreegelden
  • Reis per luxe Comfort Class touringcar
  • Begeleiding door ervaren chauffeur/reisleider
  • Goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland
  • Tol- en parkeergelden

Light all-inclusive in het hotel: Koffie, thee, bier, wijn en frisdranken (17.00 – 20.30 uur)

Niet inbegrepen

  • Lunches – Entreegelden – Optionele excursies – Uitgaven van persoonlijke aard
  • Toeslag servicelijn € 10,- p.p. -Toeristenbelasting ca. € 2,10 p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
  • Toeslag 1-persoonskamer € 69,-

Aanmelden voor  29 februari   Ook niet leden zijn welkom .

Contact persoon  KBO Wilbertoord  tel:0651644441.

Het dag-tot-dag programma

Maandag: Nederland – Eisenach – Finsterbergen

Vanaf ons centrale overstappunt rijden we via de Duitse snelwegen richting Thüringen. We maken een stop in Eisenach, de geboorteplaats van Johann Sebastian Bach. Deze stad is daarnaast bekend vanwege de Wartburg, waar Maarten Luther het Nieuwe Testament heeft vertaald. Deze burcht, gelegen op een heuvel van 441 meter hoogte, torent hoog boven de stad uit. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Finsterbergen, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren. Nadat u uw koffer naar uw kamer heeft gebracht, staat het diner voor u klaar.

Dinsdag: Weimar en Buchenwald

Vandaag bezoeken we de stad Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Bezienswaardigheden zijn het Goethe-huis en het Nationaal Theater. ’s Middags brengen we een bezoek aan Buchenwald. Dit monument is een herinnering aan het voormalige concentratiekamp dat hier gevestigd was. Wilt u liever geen bezoek brengen aan dit monument, dan heeft u de mogelijkheid om langer in Weimar te blijven. U wordt aan het einde van de middag weer opgehaald door uw chauffeur.

Woensdag: Natuurtocht Thüringer Woud en Schmalkalden

Finsterbergen ligt aan de voet van het Thüringer Woud, een middelgebergte met toppen tot bijna 1.000 meter hoog. We maken een schitterende tocht door dit gebied, dat zich kenmerkt door bergen, valleien, meren en dichte bossen, afgewisseld met verscholen dorpen en burchten. Onderweg geniet u van de schitterende vergezichten en zullen uiteraard diverse stops worden gemaakt. De laatste stop zal in het gerestaureerde vakwerkstadje Schmalkalden zijn. Bezienswaardigheden zijn het middeleeuwse Raadhuis, de laatgotische hallenkerk St. Georg waar Luther preekte, het classicistisch hoogovencomplex Neue Hütte en de Slotkapel met een meer dan 400 jaar oud orgel.

Donderdag: Erfurt

Deze dag staat in het teken van Erfurt, de hoofdstad en tevens grootste plaats van Thüringen.Maak kennis met de prachtige binnenstad van Erfurt. We komen langs prachtige monumenten, zoals de Dom Severikerk en de Kramerbrücke. Op deze brug vindt u in de voormalige woonhuizen diverse winkeltjes. Een aanrader is een bezoek aan het Egapark, beter bekend als ‘de Tuinen van Erfurt’.

Vrijdag: Finsterbergen – Marienglashöhle – Nederland

Helaas nemen we vandaag afscheid van het prachtige Thüringer Woud. ’s Ochtends kunt u nog een bezoek brengen aan de kristalgrotten nabij Friedrichroda. Aansluitend zetten we koers naar Nederland. Na aankomst op ons centrale overstappunt krijgt u een goed verzorgd afscheidsbuffet aangeboden. Daarna keert u met één van onze servicelijnen weer huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.